Joan Profitós, exdirector del Banc de Sang i Teixits de Girona: “L’èxit de la Marató és el tarannà dels olotins”

La vuitena marató de sang d’Olot, la del 2017, serà molt especial per al doctor Joan Profitós, director del Banc de Sang i Teixits de Girona fins fa poc temps. En breu es jubilarà, però abans, vol tornar a viure la solidaritat dels garrotxins en aquesta nova Marató. Joan Profitós ha estat entrevistat aquest divendres a Les Notíciesd’Olot Telelvisió.

joan profitos

Catalunya necessita diàriament 1.000 bosses de sang, però és que només al servei d’urgències de l’hospital d’Olot en necessiten 10 bosses cada dia. A l’entrevista de Les Notícies, profitós ha recordat que totes i cadascuna de les bosses que es recullin demà, seran útils. Fa dos anys es van superar les 1.300 donacions. L’objectiu aquest any és arribar a les 1.400, tot i que el doctor Profitós ha explicat que no cal posar-se sostres en aquest tipus d’esdeveniments. L’exdirector del Banc de Sang i Teixits ha animat als joves a participar a la Marató, tot i destacar que la seva participació també ha estat destacable els darrers anys.

A l’entrevista, Profitós ha parlat de l’èxit continuat de la Marató a Olot. Per a l’exdirector del Banc de Sang i Teixits de Girona, l’èxit de la Marató de Sant a la capital de la Garrotxa és el tarannà dels olotins, tant els que hi participen com a donants com els que ho fan com a voluntaris, ja que cada any donen el millor d’ells mateixos perquè l’esdeveniment finalitzi amb el major nombre de donacions possible.

Notícies relacionades:
– Olot acollirà aquest dissabte la 8a Marató de Sang amb l’objectiu d’arribar a les 1.400 donacions
– Es busquen voluntaris per a la Marató de Sang, que es farà el 6 de maig a l’Hospici d’Olot
– Comença el compte enrere per a celebrar la Marató de Sang d’Olot, que espera superar de nou el miler de donacions