L’equip masculí del Club Natació Olot queda cinquè al seu debut a la Copa d’Espanya de clubs de segona divisió

L’equip masculí del Club Natació Olot ha aconseguit la cinquena plaça al seu debut a la Copa d’Espanya de clubs de segona divisió i, per tant, ha salvat la categoria, després de disputar una final d’infart.

El grup en el qual estava enquadrat l’equip olotí estava composat per 12 equips, dels quals, 6 perdien la categoria. La resta d’equips eren més experimentats i amb presència prèvia en la competició. L’equip del CN Olot, composat en aquesta ocasió per 11 nedadors, tenia clar que des de la primera prova s’havia de lluitar cada punt, i així ho va demostrar. La primera de les quatre sessions la van acabar en sisena posició.

El rival directe per evitar la setena plaça era l’UCAM Fuensanta de Múrcia. En la 4a i última sessió, el CN Olot havia de remuntar almenys una posició per salvar la categoria. La consigna era clara, finalitzar les proves individuals a menys de 10 punts per tenir opció en l’última prova de relleus. Abans de l’última prova, el 4×100 metres estils, la puntuació deixava al CN Olot a 11,5 punts de l’Elx i a més de 20 de l’UCAM. Només quedava una oportunitat, guanyar el relleu. Des de la primera piscina, els olotins es van posar al capdavant, només seguits del SEK, clar favorit. En els últims metres de la prova, el CN Olot va aconseguir avançar-se als madrilenys i aconseguir la victòria, avançant al CN Elx per tan sols 2,5 punts. La posterior desqualificació del quartet del CN Barcelona va permetre al club olotí avançar fins a la 5a posició.