L’alcalde de Sant Feliu creu que l’oposició hauria de demanar la dimissió de Francesc Prat un cop prengui possessió del càrrec com a regidor

La renúncia de la regidora d’Units per Sant Feliu, Maria Àngels Armengou, es farà efectiva en un ple extraordinari aquest proper dilluns 15 de maig. La renúncia permetrà que Francesc Prat, l’home que va interposar la querella contra l’alcalde i altres electes i tècnics de l’Ajuntament, torni a ocupar un lloc com a regidor en el proper ple ordinari del 25 de maig. L’alcalde reconeix que el dret de Prat de tornar al grup de l’oposició com a número 5 de la llista, tot i que ha demanat a Units per Sant Feliu que en demani la dimissió un cop prengui possessió del càrrec.

Fa dos anys i mig, els jutjats d’Olot van admetre a tràmit la querella interposada pel regidor d’Units per Sant Feliu, Francesc Prat, contra l’alcalde, el primer tinent d’alcalde i tècnics de l’Ajuntament per suposades irregularitats a la urbanització del Pla de Bastons. A les eleccions del 2015, Prat va anar de número 5 i no va acabar entrant com a regidor. Assegura que l’ordre en què va comparèixer a la llista no té res a veure amb el fet d’haver presentat la querella, sinó que simplement va anar de número 5 perquè el seu grup esperava guanyar i obtenir el regidor número 5.

francesc prat 2

La renúncia de la regidora Maria Àngels Armengou per problemes de salut permetrà a Prat tornar al ple de l’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols. Considera que la querella i la feina d’oposició s’han de separar i que la seva tornada a l’Ajuntament no hauria de tenir més conseqüències.

L’alcalde de Sant Feliu no està d’acord amb el regidor que va interposar la querella contra la seva persona. Demana al grup de l’oposició que li demani la dimissió després que prengui possessió del càrrec. L’alcalde de Sant Feliu i el regidor que va presentar la querella en contra seva sí estan d’acord en una cosa, i és a demanar que la investigació judicial finalitzi al més aviat possible per tal que s’esclareixin els fets.

La investigació judicial, però, segueix en curs. Segons Francesc Prat, el cas es va declara causa complexa i encara caldrà esperar un temps. El jutge investiga presumptes delictes de prevaricació, tràfic d’influències, falsedat documental i frau contra l’alcalde, el primer tinent d’alcalde en aquell moment, l’exsecretari municipal i dos tècnics.

Notícies relacionades:
– L’impulsor de la querella contra l’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols torna a la regidoria
L’alcalde de Sant Feliu de Pallerols vol crear una plataforma en defensa de càrrecs electes investigats
– El pressupost pel 2017 de Sant Feliu de Pallerols inclourà una partida per a l’auditoria sobre la comptabilitat municipal

x