Creen una aplicació per catalogar les construccions de pedra seca a Catalunya

L’Associació de Desenvolupament Rural Integral ADRINOC i l’Observatori del Paisatge de Catalunya han valorat aquest dimarts els resultats del projecte ‘COL·LABORAxPAISATGE‘. Es tracta d’un projecte que pretén impulsar iniciatives vinculades al paisatge com a mitjà per fomentar el desenvolupament rural, com una aplicació mòbil per catalogar les construccions de pedra seca.

Des del passat juliol l’Observatori del Paisatge i ADRINOC treballen conjuntament en el projecte ‘COL·LABORAxPAISATGE’, un pla que busca fomentar el desenvolupament rural a través del paisatge. Avui s’ha fet balanç de les diverses accions plantejades: per una banda, s’ha publicat el catàleg ‘Paisatge,desenvolupament rural i ciutadania’, un recull d’iniciatives europees on es mostren pràctiques de col·laboració ciutadana en la gestió del territori; també s’han creat unes fitxes marc per catalogar de forma homogènia els elements construïts en pedra seca, que haurien de servir per completar la Wikipedra, el web que aglutina fins al moment prop de 15.300 construccions existents al nostre país. I relacionat amb això, avui s’ha presentat l’aplicació mòbil de la Pedra Seca, que permetrà consultar i catalogar construccions catalanes i nordcatalanes. Els dos organismes destaquen la necessitat de treballar amb la societat civil per incentivar el desenvolupament rural.

En un futur el projecte ‘COL·LABORAxPAISATGE’ pretén seguir treballant en accions que permetin posar en valor les construccions de pedra seca del nostre país, i potenciar el voluntariat per millorar la conservació del paisatge.

Notícies relacionades:
– El glossari de la pedra seca ja es pot consultar al web de l’Observatori del Paisatge de Catalunya
-ADRINOC i l’Observatori del Paisatge signen un conveni per la conservació de les construccions de pedra seca
-La Vall de Bianya restaura un mur de Santa Margarida amb pedra seca