Olot desenvolupa una experiència pilot a l’Escola Volcà Bisaroques per convertir la matèria orgànica en compost

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olot ha implantat una prova pilot a l’Escola Volcà Bisaroques per fomentar el reciclatge de la matèria orgànica. La iniciativa porta activa des del gener i es tracta d’un termocompostador giratori que permet que un grup d’alumnes coordinats per un monitor transformin la matèria orgànica en compost.

L’Escola verda Volcà Bisaroques d’Olot és pionera a la comarca pel que fa al reciclatge de la matèria orgànica. Al gener, l’Àrea de Medi Ambient del consistori va incorporar en aquest centre educatiu un termocompostador giratori, per valor de 400 euros. L’aparell permet convertir els residus orgànics frescos en fertilitzants amb aspecte de terra vegetal que els alumnes apliquen a l’hort de l’escola. El compostatge es realitza a una temperatura d’entre 25 i 55ºC mitjançant l’activitat de microorganismes.

En els primers tres mesos de funcionament, els alumnes de l’Escola Bisaroques han recollit 165 quilos de restes de verdura i fruita, els quals han permès obtenir 80 quilos de compostatge. Veient els bons resultats d’aquesta experiència pilot, que es mantindrà en aquesta escola olotina, l’ajuntament estudiarà la possibilitat d’implantar el sistema a la resta de centres educatius d’Olot.