160 persones van donar sang per primera vegada a la 8a Marató d’Olot

L’associació de donants de sang i l’Ajuntament d’Olot han fet balanç de la 8a Marató de Sang celebrada aquest cap de setmana. Més enllà de les 976 bosses recollides, han destacat que van ser més 1.060 persones les que es van acostar a l’Hospici amb intenció de donar sang. L’organització també ha destacat que un total de 160 persones que donar sang per primera vegada.

La 8a Marató de Sang celebrada a Olot va recollir 976 bosses però podrien haver estat més de mil. Fins a l’Hospici s’hi van desplaçar un total de 1.060 persones amb la intenció de donar sang, si bé 84 no van poder donar-ne. Un dels objectius més importants de la Marató de Sang és el de captar nous donants que puguin consolidar-se en el futur. En aquest sentit, la Marató està d’enhorabona; 160 persones s’han iniciat en la donació de sang en aquesta edició. Altres dades positives les aporta l’impacte que el concurs d’Instagram va tenir a les xarxes socials. Es van generar prop de 2 milions d’impactes a Twitter i Instagram. En aquestes xarxes es van publicar 700 posts que van visualitzar 500.000 persones. Els comerciants i restauradors també van col·laborar en la difusió de l’acte, col·locant-se el davantal vermell facilitat per l’Associació de Donants de Sang. L’associació, el Banc de Sang i Teixits i l’Ajuntament d’Olot, agraeixen, com a organitzadors de l’esdeveniment, totes les persones que han fet possible que la marató torni a ser un èxit, des dels voluntaris a les entitats, passant pels músics, presentadors, empreses i institucions que van col·laborar amb l’acte. La ciutat s’ha tornat a posar les piles per la Marató de Sang.

Notícies relacionades:
– Olot acollirà aquest dissabte la 8a Marató de Sang amb l’objectiu d’arribar a les 1.400 donacions
– La vuitena Marató de Sang d’Olot aconsegueix reunir 977 bosses de sang
– Es busquen voluntaris per a la Marató de Sang, que es farà el 6 de maig a l’Hospici d’Olot

x