Una desena d’entitats del sector agroalimentari ja formen part de l’espai Girona Excel·lent Col·lectius, impulsat per la Diputació

La Diputació de Girona vol potenciar els productors d’aliments gironins a partir de campanyes de sensibilització, tallers i concursos. Per aquest motiu ha creat el Girona Excel·lent Col·lectius, que ja compta amb una desena de denominacions d’origen i gremis professionals. Entre elles, la Dominació d’Origen Protegida Fesol de Santa Pau. La voluntat és créixer en nombre d’entitats que hi participen.

La gastronomia gironina compta amb uns nivells de qualitat molt elevats. Des del nivell d’elaboració de plats als restaurants als productors que treuen al mercat aliments de primer nivell. Si bé ja fa uns anys es va crear el segell de Girona Excel·lent per premiar els productes de més qualitat de la demarcació a partir de tastets a cegues, ara es vol impulsar que els gironins comprin els productes de casa.

Per aquest motiu s’ha creat el Girona Excel·lent Col·lectius format per denominacions d’origen i gremis agroalimentaris. La DOF Fesol de Santa Pau també s’hi ha adherit.

A dia d’avui hi ha 10 entitats, que representen 23 sectors agroalimentaris i 877 empreses, però la voluntat és sumar-ne més. Per incorporar-s’hi tan sols cal sol·licitar l’adhesió i la convocatòria estarà oberta fins l’any 2019.  Ara es donaran subvencions per a fomentar accions que els col·lectius vulguin fer. A la demarcació de Girona hi ha fins a un 9% de les empreses dedicades al món agroalimentari.

Notícies relacionades: 
– Tres productes garrotxins aconsegueixen el segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent
– Formatges la Xiquella afegeix dues medalles a la Fira de formatges artesans dels Pirineus al reconeixement Girona Excel·lent