Dos pobles i dos centres educatius garrotxins participen aquest 2017 al ‘Let’s Clean Up Europe’ de neteja voluntària

Aquest cap de setmana té lloc la quarta edició de les jornades ‘Let’s Clean Up Europe‘: es tracta d’una campanya de retirada voluntària de deixalles dels espais naturals. Enguany, a la Garrotxa hi participen els municipis de Castellfollit de la Roca i la Vall d’en Bas, l’institut Bosc de la Coma d’Olot i l’escola Finestres de Mieres.

S’acosta la jornada central de la campanya europea ‘Let’s Clean Up Europe’, que vol conscienciar sobre com afecten els residus als paratges de tot el continent europeu. Es tracta d’una iniciativa que pretén agrupar voluntaris disposats a participar d’una diada de neteja a un indret natural, i a més d’aconseguir el sanejament de la zona, també s’informa i es sensibilitza per impedir que apareguin de nou residus fora dels seus punts de control. A la Garrotxa hi participen dos municipis: Castellfollit de la Roca repeteix la neteja que va fer l’any passat a la vessant sud de la cinglera, al voltant del riu Turonell; aquest cop es vol retirar vegetació i deixalles de diverses feixes situades en aquesta zona. La trobada serà al rellotge de Sant Roc a partir de les nou del matí. L’altre poble que participa a la jornada és la Vall d’en Bas, que netejarà els seus espais segons l’opinió de cada associació de veïns dels diferents nuclis; l’acció a la Vall tindrà lloc el proper cap de setmana, i l’Ajuntament informa on cal dirigir-se per a participar-hi. A més dels municipis, la jornada arriba un any més a dos centres educatius que repeteixen experiència edició rere edició: per una banda, l’Institut Bosc de la Coma farà divendres una jornada de neteja pels volts del centre educatiu, on hi participaran només els seus alumnes. L’escola Finestres de Mieres ja va fer dilluns la seva activitat, recollint deixalles a l’entorn del municipi.

Notícies relacionades:
– Castellfollit de la Roca recull més d’una tona de deixalles de la cinglera del costat del riu Toronell
– La Garrotxa participa a la campanya ‘Let’s Clean Up Europe’ per primera vegada