El Ministeri de Defensa va informar tard de les maniobres militars efectuades entre la Garrotxa i el Pla de l’Estany

L’exèrcit va realitzar ahir maniobres a les comarques gironines. La notificació del Ministeri de Defensa, on s’informava de les maniobres de 80 soldats, tres camions i un autobús, va arribar tard als Ajuntaments afectats, majoritàriament del Pla de l’Estany. Besalú i Sant Ferriol també apareixien com a destinataris dels exercicis militars, si bé Sant Ferriol no ha rebut la notificació i Besalú no ho ha fet fins avui.

Nova maniobra militar de l´Exèrcit a comarques gironines. Aquest cop ha passat al Pla de l´Estany i a la Garrotxa, i l´avís oficial als ajuntaments afectats va arribar quan els soldats ja estaven sobre el terreny. Els ajuntaments de Porqueres, Banyoles i Serinyà van rebre un correu electrònic del Ministeri de Defensa ahir a 3/4 d´1 del migdia on se´ls informava que 80 soldats farien exercicis al seu municipi amb tres camions i un autobús. Dos pobles més, Besalú i Sant Ferriol, que també apareixien com a destinataris, no van rebre cap notificació. Així ho assegura l’alcalde de Sant Ferriol Albert Fàbrega, qui també apunta, però, que cap veí no ha comunicat a l’Ajuntament que hagi vist cap militar al municipi. A les 11 del matí, veïns de Banyoles sí que van trucar al seu Ajuntament per informar-lo que havien vist soldats per la carretera de l´Estany, a tocar del càmping Llac de Porqueres. Es va avisar lalcalde del municipi, Francesc Castañer, i aquest no va ser fins al cap d´una estona que va tenir coneixement de la notificació. L´Exèrcit ha confirmat que ha estat una marxa de mig dia i no s´explica per què la notificació no havia arribat a tothom.

Notícies relacionades:
– Camions militars van travessar Olot ahir al migdia