L’alcalde de Sant Ferriol demana que les maniobres militars es notifiquin convenientment a l’Ajuntament

L’alcalde de Sant Ferriol, Albert Fàbrega, creu que el Ministeri de Defensa hauria de notificar a temps les maniobres militars quan prevegi fer-les al municipi. Sant Ferriol i Besalú apareixien com a destinataris de les maniobres que es van fer dimarts, tot i que la notificació no els va arribar a temps. Són declaracions al programa L’alcalde respon d’Olot Televisió, que poden veure avui en els horaris habituals.

L’alarma va saltar a l’Ajuntament de Banyoles dimarts a les 11, quan alguns veïns van trucar al consistori informant-lo que havien vist soldats per la carretera de l´Estany, a tocar del càmping Llac de Porqueres. Es va avisar l’alcalde del municipi, Francesc Castañer, que no va tenir coneixement de la notificació del Ministeri de Defensa fins passada una estona. La notificació informava que 80 soldats havien de fer exercicis amb un camió i un autobús en un sector comprés entre els municipis de Porqueres, Banyoles i Serinyà. A la notificació també apareixien Besalú i Sant Ferriol com a municipis destinataris dins del sector on s’havien de produir les maniobres militars. A Besalú la notificació no els va arribar fins ahir, segons ha explicat el seu alcalde. A Sant Ferriol tampoc no van rebre la notificació amb antelació. Al seu alcalde, Albert Fàbrega, no li consta que els miliars arribessin a trepitjar el terme municipal. Tot i així, demana que aquesta mena de pràctiques es comuniquin degudament i amb anterioritat al moment en què es produeixin.

Esquerra va presentar ahir davant la Comissió Europea una pregunta escrita on informava que algunes maniobres s’han estat fent en espais naturals de les comarques de Girona protegits per la Xarxa Natura 2.000. Els republicans demanen a la Comissió si són conscients d’aquestes pràctiques, si això són compatibles amb la preservació del medi ambient i si prendran mesures al respecte.

Notícies relacionades:
– El Ministeri de Defensa va informar tard de les maniobres militars efectuades entre la Garrotxa i el Pla de l’Estany