Quico Tur, tennista professional en cadira de rodes, comparteix la seva història amb 700 alumnes de la Garrotxa

Quico Tur, considerat el millor tennista en cadira de rodes a l’Estat espanyol, ha compartit la seva història entre ahir i avui a l’escola Pia, al Volcà Bisaroques i al Verntallat. També a l’institut Montsacopa. La Fundació Tommy Robredo organitza aquestes xerrades de sensibilització des de fa anys, abans del Memorial Santi Silvas, que enguany se celebra del 15 al 18 de juny al Club Natació Olot.

Quico Tur va patir un accident l’any 1998 i va quedar en cadira de rodes. I, mentre es recuperava a l’Institut Guttmann va començar a jugar tennis. Tur ha jugat en quatre Jocs Paralímpics i ha estat fins a cinc vegades campió de tennis en cadira de rodes a l’Estat espanyol. Entre avui i ahir ha explicat la seva experiència a uns 700 alumnes de la Garrotxa.

Ja fa anys que la Fundació Tommy Robredo organitza aquestes xerrades per a sensibilitzar els joves, abans del Memorial Santi Silvas, que enguany arriba a la seva 9a edició i se celebra al Club Natació Olot del 15 al 18 de juny. Els joves també podran participar en aquest l’esdeveniment. La Fundació ha preparat un circuit de diverses modalitats perquè coneguin com és jugar amb alguna discapacitat. I, aquest any, hi ha novetats: el tennis per a cecs. I és que Tur, precisament, n’és professor.  De moment, ja hi ha prop de 1.000 joves inscrits per a participar al circuit del Memorial Santi Silvas.

Notícies relacionades:
– Roberto Chamizo s’adjudica l’Open Santi Silvas en el seu retorn al CN Olot davant del número 1 estatal Quico Tur
– El tennista en cadira de rodes Quico Tur explica les seves experiències vitals als joves dels centres educatius olotins