Inicien el projecte d’eliminació d’especies nocives per a la salut a l’Alta Garrotxa

La Diputació de Girona, l’Obra Social “la Caixa” i el Consorci de l’Alta garrotxa inicien el projecte d’eliminació d’espècies nocives per a la salut. És el 8è any consecutiu i en aquesta ocasió ho faran amb l’Ailant, una planta invasora que es pot trobar al voltant del riu Llierca.

En una superfície total de 6’45 hectàrees que va entre Montagut i Tortellà és on tindran lloc les actuacions de tractament i control de l’ailant. Aquesta planta invasora està en fase inicial d’expansió en l’àmbit de l’Alta Garrotxa i una intervenció en aquests moments és clau per garantir-ne el control. Es busca minimitzar l’impacte sobre la salut de les persones per les al•lèrgies que se’n deriven, a més de reduir l’afectació a infraestructures i activitats socioeconòmiques.
És el 8è any consecutiu que la Diputació de Girona, l’Obra Social “La Caixa” i el Consorci de l’Alta Garrotxa col•laboren en l’execució de projectes de millora dels espais naturals d’aquesta zona. La salut i el benestar són els eixos transversals d’aquest projecte, que busca minimitzar els efectes del canvi climàtic com a factor pertorbador de les dinàmiques de la societat i reduint el risc d’un gran incendi. El projecte es reforça oferint suport a l’activitat socioeconòmica de l’espai i la implicació dels propietaris, la participació dels col•lectius en risc d’exclusió i la conservació dels valors naturals.

Notícies relacionades: 
– El Consorci de l’Alta Garrotxa treballa perquè la Generalitat pugui aprovar inicialment el Pla Especial de l’Espai d’Interès Natural aquest estiu
– El Consorci de l’Alta Garrotxa renova el seu conveni amb el departament de Territori i Sostenibilitat
– El Consorci de l’Alta Garrotxa està realitzant un estudi per valorar l’impacte mediambiental del barranquisme

x