La Garrotxa ja disposa d’un servei de productes de suport per al domicili de persones grans o dependents

El servei, que es prestarà a les tres comarques, té per objectiu donar una resposta eficient a les necessitats derivades de l’envelliment de la població i situacions de dependència. El servei ja està en marxa i les persones interessades es poden adreçar al Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

El nou servei de productes de suport i teràpia ocupacional de la Garrotxa, Osona i el Ripollès té per objectiu cobrir les necessitats de la població, sobretot en casos relacionats amb l’envelliment i sobreenvelliment, les situacions de dependència i les dificultats que tenen les famílies per adaptar l’entorn domiciliari. A la Garrotxa, la mitjana de persones majors de 85 anys és del 4,2%, més d’un punt per sobre de la mitjana catalana, que és del 2,9%. El servei neix a partir d’iniciatives ja existents com el Banc d’Ajudes Tècniques d’Osona o el servei de lloguer de material de suport a persones usuàries del Servei d’ajut d’ajut a domicili del Ripollès. A la Garrotxa fins ara no existia un servei concret. S’utilitzava el servei de teràpia ocupacional del Consorci d’Acció Social de Catalunya i els productes de suport que oferia Creu Roja Garrotxa. La unió de les tres comarques farà possible un servei viable econòmicament amb el valor afegit de la proximitat. El servei prioritza la valoració d’un professional i una intervenció en seguiment constant. El servei constarà d’una primera valoració a càrrec de diferents terapeutes ocupacionals coordinats pel Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. Un cop feta la valoració, es podrà accedir als productes de suport al domicili quan sigui necessari.

Notícies relacionades:
– Les compres de Nadal amb targeta a Olot permeten destinar 12.000 euros al projecte d’alimentació infantil del Consorci d’Acció Social
– Dues iniciatives comercials solidàries col·laboren amb el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa