AD’Iniciatives Socials i l’ICAA engeguen la campanya ‘Engresca’t amb l’acolliment’ a la Garrotxa

‘Engrescat amb l’acolliment’ és el títol de la campanya que s’ha engegat a la Garrotxa per afavorir l’acolliment familiar a la Garrotxa. La iniciativa ha estat promoguda per l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció a través d’AD’Iniciatives Socials, entitat col·laboradora del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

Donar a conèixer l’acolliment familiar com un recurs de protecció per a aquells infants que no poden conviure amb la seva família, aquest és l’objectiu de la campanya ‘Engresca’t amb l’acolliment’ presentada aquest dilluns a l’Ajuntament d’Olot. La campanya pretén sensibilitzar la població i en especial a aquelles persones de la comarca que puguin estar interessades en acollir un infant.

A Catalunya hi ha més de 600 famílies acollidores de 1.000 infants i joves, i només a la demarcació de Girona aquesta xifra se situa a 74 famílies acollidores amb qui viuen 84 infants i 23 famílies que estan duent a terme un acolliment de caps de setmana i vacances en família col·laboradora amb qui hi estan 24 nens i nenes. En aquest sentit, arran de la campanya iniciada el passat mes de novembre per fomentar l’acolliment, 11 famílies d’aquestes comarques n’han formalitzat la sol·licitud.

A la comarca de la Garrotxa, l’Equip d’Atenció a la infància, té tres casos amb proposta en espera de família acollidora, actualment 3 casos ja en mesura d’acolliment, i 4 casos en família col·laboradora i 5 demandes pendents. AD’Iniciatives Socials inicia la campanya de difusió a la comarca de la Garrotxa. Qualsevol família interessada en sol·licitar informació es pot posar en contacte amb AD’Iniciatives Socials a través de la seva pàgina web o assistint a la xerrada informativa ‘L’acolliment familiar’ dimecres 31 de maig a 2/4 de 8 de la tarda a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa.