L’Esbart Olot omple el Teatre Principal amb la seva proposta més ambiciosa: l’espectacle ‘8 del 9: Festa Major’

Aquest cap de setmana, l’Esbart Olot va presentar la seva nova proposta davant d’un Teatre Principal Ple. ‘8 del 9: Festa Major’ és un dels projectes més ambiciosos de l’Esbart i hi ha participat diversos col•lectius de la Garrotxa. El seu repte, ara, és presentar l’espectacle arreu del país.

L’Esbart Olot va presentar dissabte a la tarda l’espectacle ‘8 del 9: Festa Major’ al Teatre Principal. Es tracta d’una proposta ambiciosa i treballada i l’Esbart va impulsar, per primera vegada, una campanya de micromecenatge per a finançar el projecte. I el seu esforç ha valgut la pena.

L’espectacle s’inspira en les Festes del Tura i és un homenatge a les Festes Majors. I, sobretot, va més enllà de la dansa tradicional. Inclou música, castells, percussió i timbals. L’Esbart ha comptat amb la participació de diverses entitats de la Garrotxa com els Xerrics, la Penya Aoapix, els Pim Pam Pum Foc i els timbalers de Marrinxos Band.

Des de l’Esbart ara volen potenciar l’espectacle i portar-lo arreu del país. Per això, la temporada, segurament, s’allargarà. Un dels seus reptes és adaptar ‘8 del 9’ als diversos llocs on vagin a actuar i també a altres espais oberts, a places i carrers. L’Esbart vol presentar la seva proposta a la Fira Mediterrània de Manresa de la propera tardor.

Notícies relacionades:
– L’onzena edició del ball del Xai Be de l’Esbart Olot manté les tres coreografies creades en el desè aniversari de la dansa
– La campanya de micromecenatge per al nou espectacle de l’Esbart Olot s’acaba demà i ja han aconseguit 3.400 euros
– L’Esbart d’Olot llança una campanya de micromecenatge per a finançar el seu nou espectacle