Obren els ajuts per a lloguer de pisos a estudiants matriculats a Olot

S’ha obert la convocatòria que preveu ajudes econòmiques per cada habitatge de lloguer d’Olot que es destini a estudiants. A diferència de l’any passat, on només s’hi podien acollir els pisos del nucli antic, enguany s’amplia l’àrea a tota la ciutat, però els habitatges del centre històric encara disposen d’alguns avantatges respecte la resta.

Per tal de portar més vida al centre de la ciutat d’Olot, l’any passat l’Ajuntament va crear una partida per ajudar als estudiants matriculats als centres olotins per llogar un pis al nucli antic. En concret, es va fixar una subvenció de 100€ mensuals per tal d’incentivar el lloguer al centre. Des d’avui mateix els propietaris ja poden demanar aquesta ajuda a l’Oficina Local d’Habitatge, si els pisos compleixen les condicions requerides. Però si bé l’any passat l’àrea es delimitava només a habitatges del nucli antic, enguany s’amplia la convocatòria a qualsevol llar que estigui en el terme municipal d’Olot a causa de la forta demanda de lloguer entre els estudiants.

De totes maneres, es segueix incentivant el lloguer d’habitatges al nucli antic, amb un ajut extra per aconseguir obrir el parc de vivendes i millorar la vida al centre de la ciutat.

En aquesta línia, i per augmentar el nombre d’habitatges de lloguer d’Olot, s’obrirà properament una subvenció addicional pels propietaris que vulguin arreglar el seu pis per arrendar-lo, a condició que en un futur es posin a la borsa d’habitatges de l’Ajuntament.

Notícies relacionades:
– Olot experimenta un important creixement en els preus del lloguer de 30 euros de mitjana des de l’inici del 2017
– L’Ajuntament d’Olot inicia l’expropiació de 31 habitatges buits per al lloguer social