Més d’un 37% dels veïns de Beuda participen al primer pressupost participatiu del municipi

Ahir al vespre, Beuda va fer recompte del primer pressupost participatiu organitzat al municipi per destinar 10.000 euros del pressupost municipal. L’Ajuntament està satisfet, ja que hi han participat més d’un 37% dels veïns, i pensa a tornar-lo a organitzar l’any vinent. Durant l’acte d’ahir, també es va inaugurar la sala de la planta baixa de l’Ajuntament, que s’ha condicionat acústicament.

Més d’un 37% dels veïns de Beuda han votat en el primer pressupost participatiu del municipi per destinar 10.000 euros, un 1,3% el pressupost municipal. L’Ajuntament ha donat un mes per presentar les propostes, un mes més per estudiar-ne la viabilitat i presentar-les, i dues setmanes per votar. Els veïns s’han adreçat a l’Ajuntament per marcar amb una creu a tres de les 21 propostes seleccionades. Tres han estat les més votades. La primera actuació seleccionada ha estat la d’encarregar un estudi sobre l’eficiència energètica del municipi. Es tracta d’una iniciativa econòmica, el cost previst no arriba als mil euros. La segona proposta més votada, per un sol vot de diferència, ha estat la compra d’una trituradora de restes vegetals per fer-ne compost. És l’actuació més cara, amb un pressupost que va dels 6.000 als 8.000 euros.

Els veïns han decidit que el tercer projecte sigui la instal·lació d’una font al monestir del Sant Sepulcre de Palera. L’Ajuntament acabarà de finançar l’actuació si no arriba amb el pressupost participatiu. També pensa a adoptar com a pròpies altres propostes presentades i i destinar-hi una part del pressupost de l’any vinent. L’equip de govern està satisfet de la participació i ja pensa a repetir l’experiència l’any vinent, eixamplant el temps d’estudi de les propostes per poder-les incloure a la selecció final.

L’Ajuntament va aprofitar l’acte de recompte d’ahir per inaugurar la sala de la planta baixa del consistori. S’han substituït les finestres gràcies al Pla d’acció per a l’Energia Sostenible de la Diputació, i ha condicionat acústicament l’espai per valor de 15.000 euros. La sala de la planta baixa de l’Ajuntament està oberta a tothom qui en demani l’ús per a actes i celebracions.

Notícies relacionades:
– Les cotes de l’abocador de Beuda permeten la instal·lació d’un vas més

x