El Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Sexual d’Olot realitza 15 atencions en els primers mesos de funcionament

Del mes de juny al novembre de l’any passat, Olot va gaudir de l’itinerari Identitats imPossibles, una proposta impulsada per l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot i del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. Més de 3.400 persones van participar d’una o més de les activitats programades. Aquest any Olot segueix treballant pel dret a la igualtat de tracte, atenció i no discriminació a lesbianes, gais, transexuals i trangènere, bisexuals i intersexuals.

A finals de febrer, L’Ajuntament es va adherir a la Xarxa de Municipis LGTBI i va engegar el Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Sexual, Afectiva i de Gènere. El servei té com a objectius atendre a les persones de la comarca des de la proximitat. Ofereix informació i assessorament, recull incidències i gestiona la tramitació de denúncies en cas de viure alguna situació de discriminació. En els prop de tres mesos que porta en funcionament, ha rebut nou consultes i tres incidències, ha atès tres demandes de sensibilització i cap denúncia. La directora general d’Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata, va voler felicitar ahir a la regidoria de Drets Civils d’Olot.

Amb motiu del Dia Internacional contra la Transfòbia, l’Homofòbia i la Bifòbia, Olot ha programat diferents actes que se celebraran demà a la Plaça Mercat. Començaran amb un concert a càrrec de la cantautora Jessica Mellado a partir de 2/4 de 12 del matí. A les 12 es pintarà un pas de vianants amb els colors de la bandera de l’arc de sant Martí, i a la 1 es presentarà l’Associació LGTBI TALCOMSOM d’Osona, així com les entitats que formen part de la Comissió Unitària 28J de Girona. També es presentarà la revista Colors del Territori i es donarà a conèixer el Servei d’Atenció Integral de la Garrotxa.

Notícies relacionades:
– La nova agenda Olot Cultura inclou dos itineraris, un per descobrir la cançó d’autor i l’altre sobre la diversitat sexual
– Teresa Forcades participa en la taula rodona ‘Sexe i religió: un diàleg des de la diversitat’ que forma part de l’itinerari Identitats ImPossibles
L’exposició Identitats ImPossibles es podrà veure al Museu dels Sants fins el 20 de novembre