L’Esbart Marboleny celebra els seus 40 anys d’història

Aquest cap de setmana, l’Esbart Marboleny ha celebrat el seu 40è aniversari. I ho va fer dissabte, tornant a les arrels, i omplint els carrers de les Preses de música i dansa. Tot seguit, l’Esbart va organitzar un sopar amb balladors i exballadors i va aplegar més de 400 persones.

L’Esbart Marboleny de les Preses va celebrar dissabte els seus 40 anys. La seva història es remunta al 22 de maig del 1977, quan es va presentar la Colla Sardanista Marboleny. Els balls d’arrel tradicional de l’esbart vindrien més tard, a principis dels 80. Des de Marboleny, 40 anys després, tenen molt clar quins són els seus reptes.

Dissabte a la tarda els carrers de les Preses es van omplir de música i danses tradicionals. Balladors i exballadors van participar a la dansa de l’esbart: el ball de cintes. I ho van fer a la Plaça Major, on es va presentar la Colla Sardanista Marboleny ara fa 40 anys,. Al vespre es va organitzar un sopar per aplegar totes les persones que han passat per l’entitat. Hi van assistir 400 persones. Ara els balladors de l’esbart es preparen per a participar als festivals internacionals. D’aquí un mes, un grup viatja a Grècia. I d’aquí tres mesos justos, arrencarà el Festival És Dansa 2017.

Notícies relacionades:
– Marboleny celebra els quaranta anys d’història amb una festa que vol reunir a tothom que hagi passat per l’entitat
– La Marboleny ultima els preparatius per a les seves tres actuacions a l’Ésdansa 2016
L’Esbart Marboleny torna de Dinamarca amb molt bones sensacions i ja es prepara per l’Ésdansa 2016