Maià de Montcal celebra la 6a edició de la Mostra d’arrossos amb rècord de participants

Aquest cap de setmana Maià de Montcal celebra aquest cap de setmana la Festa del Roser i Sant Isidre. Un dels actes de la programació que més gent aplega és la Mostra d’Arrossos. Enguany s’ha celebrat la sisena edició, amb més participació que mai.

Enguany la Mostra d’Arrossos de Maià de Montcal ha reunit 168 comensals a la sala polivalent del poble. La dada de participants supera la de qualsevol altra edició i s’acosta a la meitat de la població del municipi. Un dels dos moments més importants de l’acte és la preparació dels arrossos. Les colles participants competeixen pel primer, segon i tercer premi, la qual cosa atorga una motivació extra als cuiners. Enguany, alguns grups han unit esforços amb la voluntat de fer el millor arròs. És per això que hi ha hagut menys colles participants, un total de vuit. Els seus arrossos, però, han pujat de qualitat. Al concurs, hi ha un temps per abocar l’arròs, l’aigua, acabar l’arròs i servir-lo en un plat per tal que el jurat deliberi. La resta de l’arròs de les paelles es reparteix entre els comensals i comença l’altre gran moment de l’acte, el dinar popular. La Mostra d’arrossos, creada fa sis anys, és un dels actes que més gent aplega dins la Festa del Roser i de Sant Isidre.

Aquest any, els guanyadors han estat els Rampoines, gràcies al seu arròs cuinat amb foc de llenya. El grup de la Cloe ha quedat en segona posició amb un arròs bo i ben presentat. El grup d’en Quim Viñas ha obtingut la tercera plaça amb l’elaboració d’un arròs on tothom hi ha col·laborat. El més important de la festa, però, no han estat els premis, sinó el caliu d’una activitat que ha tornat a fer poble.

Notícies relacionades:
– El dispensari de Maià de Montcal comptarà amb un mòdul per a l’extracció de sang a partir del dilluns 8 de maig
– Maià de Montcal acaba la remodelació de la depuradora
– L’Ajuntament de Maià de Montcal demana modificar el text refós de la llei d’urbanisme i fer el projecte del Molí d’en Llorenç per fases