La Vall d’en Bas recupera la Festa d’Homenatge a la Vellesa més de 25 anys després

La Vall d’en Bas ha recuperat la Festa d’Homenatge a la Vellesa després de més de 25 anys sense fer-se. Se celebrarà el proper 4 de juny. Es farà un dinar popular destinat a persones majors de 75 anys. Per inscriure’s cal lliurar un formulari. Hi ha temps fins a principis de la setmana vinent. Per recuperar l’essència de la festa, es demana que les persones grans vagin acompanyades d’un jove. Aquells que vulguin col·laborar, poden adreçar-se a l’ajuntament.

La Roser té 93 anys. Explica que no va anar mai a la festa de la vellesa de Joanetes, el seu poble natal. Qui sí que hi havia anat era la seva mare. L’última festa de la vellesa es va celebrar a mitjans dels anys 80. Fins llavors cada poble feia la seva festa. Es feia una processó fins a l’església. L’homenatge es duia a terme després de la missa. Per ser homenatjat, calia tenir més de 70 anys. La persona gran hi assistia acompanyada d’un noi jove, com era tradició.

Ara l’Ajuntament de la Vall d’en Bas, juntament amb un grup de voluntaris, ha recuperat la Festa d’Homenatge a la Vellesa, que se celebrarà el proper diumenge 4 de juny, de manera conjunta per als veïns de tots els pobles de la Vall. S’organitzarà un dinar popular pensat per als a majors de 75 anys i un acte de reconeixement a la persona més gran de cada poble. La Roser serà una de les homenatjades, ja que és la veïna més gran de Joanetes. Els voluntaris han tingut un paper destacat en el disseny i organització de la festa.

Per inscriure’s com a participant, cal lliurar un formulari complimentat a l’Ajuntament de la Vall d’en Bas. Hi ha temps fins a principis de la setmana vinent. L’Ajuntament vol que hi participin al màxim de gent possible, i és per això que ha posat totes les facilitats. Totes les persones que vulguin col·laborar i ajudar com a voluntàries en la celebració de la festa, també poden posar-se en contacte amb l’Ajuntament. Podran acompanyar alguna persona gran que no tingui acompanyant, ajudar en el desenvolupament de les activitats, facilitar l’assistència a persones amb mobilitat reduïda, ajudar en la decoració de l’espai o en la seva organització.

Notícies relacionades:
– L’artista Àngel Rigall reprodueix les figures de la faràndula de tots els nuclis de la Vall d’en Bas
– La Vall d’en Bas acollirà al juny les properes jornades nacionals sobre patrimoni cultural
– La majoria d’activitats que s’organitzen a Can Trona mig any després de la seva obertura són d’organismes aliens al consistori