L’Associació de Càmpings de Girona fa 40 anys i inaugura una exposició a l’Hospici

Aquest matí s’ha inaugurat l’exposició ‘El càmping, un estil de vida’ al pati de l’Hospici. La mostra inclou imatges inèdites dels 60 anys de l’evolució dels càmpings de les comarques gironines. Amb aquesta exposició, que es podrà veure fins el 30 de maig, l’Associació de Càmpings de Girona celebra els seus 40 anys.

El primer càmping de tot l’Estat es va obrir el 1953 a Sant Antoni de Calonge, a la Costa Brava. I, aquest any, l’Associació de Càmpings de Girona celebra el seu 40è aniversari com a entitat. Per això, ha organitzat una exposició itinerant amb més de cent fotografies sobre la història de l’associació i dels inicis del campisme a les nostres comarques. Però, sobretot, la mostra reivindica el càmping com un estil de vida.

La destinació de càmpings més important de l’Estat és, també, la demarcació de Girona. N’hi ha un total de 135, dels quals 14 es troben a la Garrotxa. Tot i així, només el 6% de la població gironina opta per aquests tipus de vacances. L’exposició es podrà veure fins el 30 de maig a l’Hospici. Es tracta d’una mostra itinerarant, que recorrerà 17 municipis i que acabarà el mes d’octubre a la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona.