La Comissió Nacional de Mercats i Competència certifica que el 100% de l’energia que subministra Bassols prové de fonts renovables

El reconeixement a la Xarxa Espavilada de Climatització d’Olot coincideix amb el certificat que acaba d’obtenir Bassols Energia. La Comissió Nacional de Mercats i Competència ha certificat que l’energia que subministra l’empresa olotina prové de fonts renovables. Això beneficia l’energia que consumeix Olot per part l’empresa garrotxina. El certificat garanteix que el 100% de l’energia que consumeix l’Ajuntament d’Olot és energia verda.

L’energia que arriba a les llars i empreses catalanes pot ser de molts tipus: atòmica, de cogeneració, solar, hidràulica o eòlica, per exemple. Depèn de la demanda en cada moment de l’any i del dia, combinada amb la disponibilitat d’energies renovables, moltes d’elles no regulables, com l’energia procedent del vent o del sol. Des de fa més d’un any, una cosa és segura: el 100% de l’energia que compra l’empresa Bassols és renovable, derivada del vent, del vapor d’aigua o del sol. Ho ha certificat la Comissió Nacional de Mercats i Competència, depenent del Ministeri d’Economia i Indústria, després d’un any en què Bassols comercialitza amb productors d’energia renovable.

A partir d’ara, els clients de Bassols Energia trobaran dos gràfics a la seva factura, el del mix del sistema elèctric de l’Estat i el mix de generació de Bassols Energia. El fet que l’energia que subministra Bassols sigui preferentment renovable compleix l’acord amb l’Ajuntament d’Olot perquè tots els punts de subministres públic procedeixen de fonts renovables.La companyia garrotxina té previst en un futur impulsar noves fórmules de consum d’energia que permetin un ús més eficient i responsable.

Notícies relacionades:
– Bassols Energia alerta d’una estafa de falsos comercials de la companyia
– La Xarxa Espavilada de Climatització d’Olot guanya el Premi BBConstrumat en la categoria d’infraestructures