Lluís Amat alerta que s’està trencant els consens de mínims dels alcaldes sobre la variant

L’alcalde de la Vall d’en Bas, Lluís Amat, aclareix que no hi ha un traçat definit per a la variant de les Preses. També s’ha mostrat reticent a un finançament a través d’un peatge a l’ombra, com s’ha apuntat des de la Generalitat o des de l’Ajuntament d’Olot. D’aquesta manera, Amat ha replicat algunes afirmacions i declaracions que s’han fet últimament sobre la variant.

L’Alcalde de la Vall d’en Bas, Lluís Amat, alerta que algunes declaracions sobre la variant poden trencar el consens de mínims que havien arribat els alcaldes implicats el mes de gener. Tot i així, no ha detallat quins sectors polítics o econòmics han fet aquestes afirmacions. Amat, recalcat que encara no hi ha el traçat definit, ja que, de moment, ni tan sols està adjudicat el projecte informatiu.

Es calcula que, un cop assignat, el projecte tardarà aproximadament un any i mig a enllestir-se. Lluís Amat també ha parlat del finançament i, davant d’algunes especulacions, s’ha mostrat contrari a la idea d’un peatge a l’ombra. En paraules de l’alcalde: “Un peatge a l’ombra implicaria més vehicles i més impacte a la zona i això contradiria el mateix consens que es va arribar amb els alcaldes”.

Amb aquestes declaracions, Amat ha volgut aclarir confusions i dubtes dels veïns, ja que la coneguda com la variant de les Preses, afecta, sobretot, a la Vall d’en Bas: “Amb aquest tema sempre hem estat molt curosos, perquè afecta els veïns de la Vall i és un tema sensible. Veiem confusió en la ciutadania i la gent es pot pensar que nosaltres no diem la veritat”.

x