Els Mossos d’Esquadra denuncien penalment un home a la Garrotxa que quadruplicava la taxa màxima d’alcohol permesa

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra han denunciat penalment un home de 60 anys i veí de Salt (Gironès), com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària. Els fets van passar dimecres 24 de maig, en un control de velocitat que una patrulla de trànsit havia establert al quilòmetre 66.9 de la carretera A-26, al terme municipal de Montagut i Oix. Quan passaven uns minuts de la una del migdia, els mossos van detectar un turisme que circulava a 138 km/h, en un tram on la via està limitada genèricament a 100 km/h. Els agents van aturar el turisme i, en identificar el seu conductor, van observar que presentava signes evidents d’anar sota la influència de begudes alcohòliques. En fer la prova d’alcoholèmia, l’home va donar un resultat positiu d’1.02 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, més de quatre vegades per sobre del límit màxim, que en aquest cas era de 0.25 mg/l. Per tot això, els mossos van denunciar penalment el conductor del turisme com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària i li van immobilitzar el vehicle. El detingut, que no té antecedents, va quedar citat per tal de comparèixer davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot.

cotxe bo

x