Veïns i l’Ajuntament de la Vall de Bianya reclamen una escola pel municipi

Veïns i l’ajuntament de la Vall de Bianya reclamen una escola pel municipi. L’escola que hi havia es va tancar als anys 80. I n’hi havia arribat a haver 6.  Ara s’ha impulsat una comissió de veïns per engegar el projecte. Tot i aquesta iniciativa, alguns ciutadans i el Departament d’Ensenyament no veuen la necessitat d’una escola a Bianya. Ho ha explicat l’alcalde Santi Reixach al programa ‘L’alcalde respon’.

La Vall de Bianya ja té una escola bressol: la ‘Tres Volcals’ de la Canya. Però, ara veïns i veïnes del municipi i l’ajuntament reclamen una escola. I, de fet, des de l’equip de govern ja han fet els primers passos: “Estem treballant amb un POUM per tenir els terrenys a punt, per quan el Departament d’Ensenyament ho decideixi”, ha explicat l’alcalde Santi Reixach al programa ‘L’alcalde Respon’.

L’Ajuntament de Bianya fa pocs dies també es va reunir amb una inspectora d’Ensenyament per a plantejar-li el projecte. Però des d’Ensenyament consideren que els nens i nenes no tenen gaire problema per anar a l’escola de Sant Joan les Fonts o d’Olot. I això és el que pensen, també, alguns veïns del poble. La intenció de l’ajuntament, com ja han fet aquesta mateixa setmana, és reunir-se amb els veïns del municipi, tan els que hi estan a favor com en contra, per encarrilar el projecte.