Besalú inaugura l’escultura ‘Roses blanques per Companys’ de Duaita Prats i el centre d’interpretació ‘Espai Besalú’

La vila comtal de Besalú va viure una tarda especial. El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, el President de la Diputació de Girona, Pere Vila, l’alcalde de Besalú Lluís Guinó i el President del Consell Comarcal, Joan Espona, no van faltar en una jornada en la que es va inaugurar el memorial ‘Roses blanques per Companys’ esculpit per Duaita Prats i el centre d’interpretació ‘Espai Besalú’.

Besalú va viure una tarda d’inauguracions, un dia dedicat a la memòria històrica. La jornada va començar a la plaça Bisbe Miró amb la inauguració de l’escultura ‘Roses blanques per Companys’ creada per l’artista Duaita Prats. Per honorar al 123è President de la Generalitat, executat al Castell de Montjuïc el 1940, es va comptar amb el seu homòleg actual, Carles Puigdemont. L’artista garrotxina, Duaita Prats, va voler reflectir la valentia i la dignitat de Lluís Companys en la seva peça.

El President de la Generalitat va fer un discurs comparant l’afusellament de Lluís Companys amb el moment que està vivint Catalunya. Seguidament, la comitiva es va dirigir a la zona de la Cúria Reial de la vila. Allà es va donar per inaugurat el centre d’interpretació ‘Espai Besalú’ i les personalitats presents van visitar-lo. Està previst que l’espai s’obri al públic entre finals de juny i principis de juliol.

Notícies relacionades:
– Besalú inaugurarà el memorial Lluís Companys el proper 19 de maig amb la presència de Carles Puigdemont
– L’Ajuntament de Besalú impulsarà un procés participatiu sobre el desplegament de la recollida de residus porta a porta al municipi
– El Consell Nacional del PDeCAT dirimeix que cap membre del partit pot ostentar més de dos càrrecs