La Unió Esportiva Olot empata amb l’Sporting de Gijón ‘B’ i ja és equip de Segona Divisió B

La Unió Esportiva Olot ja és equip de Segona Divisió B. El conjunt entrenat per Ramon Maria Calderé fa història en completar la tornada a la categoria de bronze un any després de baixar. Marc Mas ha aconseguit el gol de l’empat que ha servit per contrarestar el de Claudio Medina.

L’Olot jugarà la temporada que ve a la categoria de bronze del futbol estatal. Ho farà després d’aconseguir un empat en la visita del filial de l’Sporting de Gijón a la Garrotxa. Els asturians s’han posat per davant al marcador ben aviat, amb un bon gol de Claudio Medina, el golejador rival, al minut 11, quan ha aprofitat un rebuig de José Martínez. El gol ha servit per despertar l’Olot, que havia vist com els asturians sortien molt més endollats al camp. Els garrotxins ho han fet de la mà d’un Uri Santos que s’ha buidat i que ha demostrat de quina pasta està fet. L’erupció del futbolista de l’Olot ha servit per calmar una mica els ànims ofensius dels visitants però ha escalfat el partit. La tensió s’ha vist palesa en aquests instants del partit amb diverses trobades entre els jugadors. L’Sporting, molt més tranquil amb la pilota que a l’anada, ha seguit creant ocasions però no ha acabat de concretar-ne cap. Qui tampoc ha concretat la seva ocasió ha estat Uri Santos, que ha fallat la ocasió més clara de la primera meitat després d’una gran jugada orquestrada entre Escudero i Micaló. Amb el 0-1 el partit ha arribat al descans i semblava que es repetia el guió de l’anada quan Marc Mas ha tingut una ocasió claríssima a l’inici de la segona meitat. Però no, el filial sportinguista ha seguit amb el futbol ofensiu que ha practicat avui sobre l’estadi olotí i això ha obligat Calderé a introduir Dembo per Abel Solé, baixant a Hector Simón a la sala de màquines. El conjunt olotí ha agafat el control del joc i ha començat a arribar amb perill a la porteria visitant. L’entrada de Sergio Álvarez ha donat ales als garrotxins, que han vist com les pilotes llargues per fi tenien algú que les baixés. Evidentment l’Sporting no ha llençat la tovallola ja que un gol els feia complicar la vida a l’Olot, i ha tingut dues ocasions molt clares per fer el segon. Als 20 minuts de la segona meitat ha arribat un dels moments decisius. Dembo s’ha lesionat i en el seu lloc ha hagut d’entrar Alfredo. El juvenil s’ha fet notar i a la mitja hora de joc ha fet una paret magnífica amb Héctor Simon i ha posat una centrada immillorable als peus de Marc Mas. El golejador dels garrotxins no ha fallat i empatava el partit, donant l’ascens a l’Olot. L’últim quart d’hora ha convidat l’Sporting a anar cap a l’atac i a tancar els de Calderé a la seva àrea, buscant el gol que els donés la glòria. Ha estat el moment d’aguantar la pilota i perdre el temps, provocant fins a tres targetes grogues per aquest fet. En la darrera jugada del partit, i amb un Sporting ja amb inferioritat numèrica per l’expulsió de Cristian, els ‘guajes’ han tingut una oportunitat claríssima que ha marxat per ben poc.

Al final, la Unió Esportiva Olot aconsegueix l’objectiu de l’ascens i l’any que ve jugarà a Segona Divisió B.

Notícies relacionades:
– La Unió Esportiva Olot rep l’Sporting de Gijón amb un únic objectiu: l’ascens a 2a Divisió B
– La Unió Esportiva Olot fa un pas endavant per pujar a la Segona B al guanyar l’Sporting B per 0 a 1
– El rival de la UE Olot per ascendir a Segona B serà el Real Sporting B

x