La Cames de Ferro es consolida amb prop de 400 atletes participants a la Cursa de Muntanya

Aquest diumenge va tenir lloc la tercera edició de la Cames de Ferro al Puigsacalm va tornar a ser tot un èxit. La van disputar prop de 400 atletes, que amb la seva participació van contribuir a l’eradicació de les malalties infantils per la vessant solidària que té la competició. Cardozo va ser el guanyador de la Marató de muntanya.

Sol, natura, solidaritat, bon ambient i ganes de superar tot un repte: la Cames de Ferro al Puigsacalm va tornar a aplegar un bon grup d’amants de l’atletisme de muntanya per trescar la serra que envolta la Vall d’en Bas. Fins a 351 participants van acabar algun dels tres circuits preparats pel Grup Excursionista Cultural i Alpinista, per contribuir a una bona causa: la recaptació de la cursa es destina de forma íntegra al grup d’investigació de la Vall d’Hebron per combatre les malalties infantils.

El gran vencedor de la cursa va ser Diego Cardozo, que va necessitar invertir un temps de 4 hores i 45 minuts en completar la marató de 42 quilòmetres. En categoria femenina, Belén Simarro va ser qui es va imposar creuant la meta a les 7 hores, 26 minuts i 50 segons. A la distància de la mitja marató, Marcel Compte i Adrià Canimas van entrar junts a meta, amb una marca de 2 hores, 27 minuts i 19 segons, mentre que Cristina Vilarnau va ser la primera noia en fer-la amb prop de 3 hores i 23 minuts. A la cursa popular de 10 quilòmetres, Gerard de la Cruz va invertir 54 minuts i 31 segons en donar la volta curta, mentre que la membre del grup de recerca de la Vall d’Hebron Cristina Solé va ser la primera dona en creuar la meta amb 1 hora i 5 minuts.

Gràcies a la Cames de Ferro al Puigsacalm, de moment ja s’ha pogut donar més de 20.000 euros per la investigació contra les malalties infantils, a l’espera de sumar la recaptació d’aquest 2017.

Notícies relacionades:
– Adrià Canimas i Ignasi Ferrer triomfen entre els més de 400 participants de la 2a edició de les Cames de Ferro

x