L’equip de govern rebutja la moció d’Olot En Comú sobre les zones blaves

L’altra moció rebutjada al darrer ple per l’equip de govern d’Olot va ser la d’Olot En Comú que demanava millores per als usuaris de les zones blaves al centre de la ciutat. Els comuns reclamen descomptes en base al previst pel Pla de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament.

La zona blava d’Olot suposa l’1,8% de places d’aparcament en calçada. Són 382 places, de les quals el 13% es troben al casc antic de la ciutat, on hi ha dèficit d’aparcament residencial. El Pla de Mobilitat Sostenible d’Olot preveu la possibilitat que l’aparcament en calçada del Casc Antic quedi configurat en quatre tipus: zones blaves, zones verdes per a residents, places per a persones amb mobilitat reduïda, que es preveuen augmentar, així com places reservades per a càrrega i descàrrega. El pla també proposa complementar l’augment de l’oferta d’aparcament amb l’adaptació de les tarifes. Es proposa fer una oferta cada 10 tiquets i fer més fàcil l’ús de la zona blava. La planificació temporal d’aquestes accions preveia fer l’estudi i execució de la gestió integral de l’aparcament amb previsions econòmiques per als 6 primers anys. Olot En comú denuncia que fins ara no s’ha fet res. Creuen que el previst pel pla xoca frontalment amb la concessió actual de l’explotació de les zones blaves a una empresa externa. En una moció presentada al ple, Olot En Comú ha demanat que es porti a terme el previst en matèria d’aparcament fins al 2018. També demana renegociar amb l’empresa concessionària de les zones blaves perquè la primera mitja hora d’aparcament sigui gratuïta.

L’equip de govern considera que la mitja hora gratuïta no afavoriria la concessió. Creu que és important preservar l’equilibri econòmic de la concessió. També considera que la implementació del Pla de Mobilitat és complexa perquè s’hi han de destinar partides específiques en el pressupost ordinari. La moció no va prosperar en ser rebutjada pels regidors de l’equip de govern.

Notícies relacionades:
– L’estacionament en zona blava d’Olot ja es pot pagar a través d’una aplicació mòbil