El mestre i viatger bianyenc Adrià Homs és un dels tres finalistes als Premis Garrotxí de l’Any 2016

Divendres se celebra la Nit del Garrotxí de l’Any. Un dels tres finalistes al Premi Garrotxí de l’Any és el mestre i viatger Adrià Homs. Va néixer a Barcelona el 1991, tot i que és resident a la Vall de Bianya, almenys fins fa tres anys, quan va començar el projecte educatiu ‘La volta a la Terra’, que l’ha permès acostar als alumnes d’aquí experiències educatives internacionals. El 2016, com a voluntari de la Fundació Proide, va ser autor dels documentals educatius ‘Com és el teu pupitre?’ per mostrar als alumnes de més de 25 escoles catalanes la realitat pedagògica d’Amèrica Llatina.

Adrià Homs ha explicat a Les Notícies d’Olot Televisió el que ha fet durant aquest 2016. Homs ha gravat escoles públiques, tant rurals com urbanes, del continent llatinoamericà, per desrpés crear documentals i portar-los a les escoles d’aquí. “Els alumnes d’aquí han pogut veure de primera mà, a tavés del que jo els explicava en els documentals, quines són algunes de les moltes realitats que existeixen”.

Homs farà una pausa del seu voluntariat a la Fundació Proide perquè ha rebut una beca per cursar el Màster de Periodisme de Viatges a Barcelona. Tot i això, de cares al proper any Homs ja té en ment començar un projecte similar al viscut, ampliant però horitzons a nivell internacional. “M’agradaria editar un llibre dels somnis dels nens i nenes que he anat recollint durant aquest viatge”.

Notícies relacionades:
– Pilar Curós, Adrià Homs i Carla Simon són els finalistes del 2016 dels Premis Garrotxí de l’Any
– La Gala dels Premis Garrotxí de l’Any s’emetrà en directe per Olot Televisió
– El president de la Generalitat Carles Puigdemont presidirà els Premis Garrotxí de l’Any