La consellera de la Presidència, Neus Munté, assegura que la voluntat del Govern és “total i absoluta” amb el referèndum

La voluntat del govern és total i absoluta pel referèndum. Són les declaracions de la consellera de la Presidència, Neus Munté, al programa especial Pros i Contres que ahir va emetre OLOT TELEVISIÓ. A 15 dies d’anunciar la data i la pregunta del referèndum sobre el futur polític de Catalunya, la portaveu del govern català assegura que no han negat mai el diàleg amb l’executiu espanyol, però han de ser realistes i no xocar contra una paret.

La consellera de la Presidència i portaveu del govern català, Neus Munté, considera la invitació de debatre el referèndum al Congrés una proposta trampa, ja que el joc de majories de la cambra tornarà a fer inviable el recorregut de la proposta. Creu que anar al Congrés no és una pantalla necessària i sí ho és seure i dialogar, com van fer els governs britànic i escocès. L’executiu català, però, constata que el govern espanyol no té cap intenció real de negociar el referèndum.

Neus Munté assegura que el govern català no està preparant ni parlant d’una Declaració Unilateral d’Independència, tot i que tampoc no la descarta. La portaveu de l’executiu catà manté que el govern és fidel al compromís parlamentari dels 18 mesos. La voluntat de l’executiu català és comptar vots i decidir el futur polític de Catalunya, en base a la majoria absoluta al parlament i el 80% dels ciutadans que assegura que són partidaris del referèndum.

La portaveu del govern desconeix les crides que caldran per aconseguir votar en referèndum. Assegura que les mobilitzacions extraordinàries dels darrers anys han estat concebudes com a jornades reivindicatives i transversals amb molta força. Demana que aquest any torni a haver-hi una mobilització d’aquestes característiques per mostrar al món sencer quina és la voluntat neta, cívica i democràtica de la majoria de catalans.

Notícies relacionades:
– Albert Brosa entrevista aquest dimecres la consellera de la Presidència, Neus Munté, a ‘Pros i Contres’
– La consellera de la Presidència, Neus Munté, assegura a Olot que participarà a la manifestació de la Diada

x