L’Hospital d’Olot i Comarcal i les àrees bàsiques de Sant Joan i la Vall d’en Bas celebren el Dia Sense Fum

Els hospitals catalans han celebrat la Setmana Sense Fum, amb la intenció de conscienciar sobre els efectes negatius del tabaquisme. A la Garrotxa, l’Hospital d’Olot i els ambulatoris de la Vall d’en Bas i Sant Joan les Fonts hi han participat divulgant missatges sobre fumar i les seves conseqüències, en motiu del Dia Mundial Sense Tabac.

Un món sense fums és més sa: ho constaten tots els organismes mèdics mundials, i una de les seves lluites és eradicar el consum de tabac. Per aquest motiu, fins aquest dimecres els hospitals catalans han celebrat la Setmana Sense Fum, on s’han organitzat diverses activitats perquè la ciutadania prengués consciència sobre aquesta problemàtica. L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i les àrees bàsiques de salut de la Vall d’en Bas i Sant Joan les Fonts s’han afegit a la iniciativa, i han promogut accions perquè els fumadors deixin el tabac.

Aquestes activitats han consistit en omplir de globus d’heli els espais comuns dels equipaments, amb missatges sobre com el tabac afecta la salut. A més, s’ha creat un vídeo de conscienciació, i s’ha convidat als usuaris a inflar globus per comprovar la seva capacitat pulmonar. A Catalunya encara fumen gairebé 1 milió i mig de persones, i 1 de cada 6 morts es pot relacionar amb el consum de tabac.

Notícies relacionades: 
– L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa celebra l’aniversari del Follet amb tallers d’alimentació saludable per als nens i nenes
– L’enquesta de satisfacció PLAENSA del CatSalut valora l’atenció urgent hospitalària d’Olot per sobre la mitjana catalana
– L’Oncolliga dóna gairebé 20.000 euros a l’Hospital d’Olot, destinats als malalts de càncer i als seus familiars

x