El Besalú Medieval ha estat guardonat amb el Premi a la Millor Iniciativa Promocional del 2016

Besalú és un pols turístic per la Garrotxa i atrau anualment milers de visitants. En concret el Besalú Medieval és una de les fires més emblemàtiques del poble i aquesta nit ha rebut el Premi a la Millor Iniciativa Promocional del 2016 en el marc dels Premis Garrotxí de l’Any.

Abanderats, música d’època, parades, oficis, danses, lluites de cavallers…ja fa gairebé 20 anys que, durant tot un cap de setmana, Besalú viatja deu segles enrere per reviure una etapa màgica del seu passat.
La història i la riquesa arquitectònica de Besalú, que compta amb un dels conjunts medievals més importants de Catalunya, fan de la vila comtal un escenari de conte. No és estrany, doncs, que Besalú fos un dels primers pobles catalans que va organitzar un mercat i una fira medieval.
Divuit edicions després, el Besalú Medieval té la capacitat d’atraure més de 30.000 visitants cada any. El 2016 va superar per primera vegada les 100 activitats, amb propostes úniques com el torneig de cavallers sota el pont vell o el terrorífic Carrer dels Atrapats, un recorregut només apte per a valents, amb els personatges més foscos de l’època.
I és que el Besalú Medieval mou tot un poble. Més d’un centenar de persones de totes les edats, distribuïdes en comissions, es reuneixen durant l’any per organitzar la fira de manera voluntària. Cada detall és important: la caracterització dels personatges del Carrer dels Atrapats, acompanyar els abanderats que vénen d’Itàlia, coure amb tota la cura la vedella pel Sopar Medieval, preparar el material per les actuacions o controlar les portes d’accés. De fet, són els voluntaris els que dónen valor afegit al Besalú Medieval i el converteixen en una fira temàtica especial i diferent.

x