L’economista i docent Maria Pilar Curós ha estat guardonada amb el Premi Garrotxí de l’Any 2016

La garrotxina Maria Pilar Curós ha estat guardonada amb el Premi Garrotxí de l’Any 2016 en el marc dels Premis Garrotxí de l’Any que s’han entregat aquest divendres a la nit per la seva llarga carrera com a docent en l’àmbit de l’economia i l’empresa, per la seva constància en el treball i l’esforç i el valor de la seva tasca com a investigadora. Els altres guanyadors són el Besalú Medieval, el Club Atletisme Olot, l’empresa Knobloch Strings i el pediatre Joan Cros i Pujol.

“El geni es fa amb un 1% del talent i un 99% de treball i esforç”. Aquesta frase del físic Albert Einstein és una de les que Maria Pilar Curós utilitza sovint per motivar els seus alumnes. Ella mateixa és un exemple que tot esforç té la seva recompensa. Va néixer a les Preses el 1968 i, ja de ben petita, amb només 14 anys, ajudava als nens de Bosc de Tosca amb classes de repàs.
És llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universaitat Autònoma de Barcelona i, des del 2002, és Doctora en Enginyeria Industrial per l’Escola Politècnica Superior de Girona. La seva vocació, però, és la docència universitària, que exerceix actualment en diversos centres de tot el país.
En l’àmbit de la investigació forma part del Grup Consolidat AGAUR, que fa recerca en Estudis d’Economia i Empresa de la UOC. Ha treballat en diferents grups d’investigació en el camp les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, la comptabilitat pública i privada, la conciliació de la vida laboral, personal i familiar o la responsabilitat social corporativa, el que li ha permès publicar articles científics en diverses revistes d’abast mundial.
Maria Pilar Curós és membre de diferents associacions que promouen l’excel·lència, l’educació i la investigació en comptabilitat, com ara l’American Acounting Association, una de les més importants del món. A través d’aquestes organitzacions, ha participat en congressos internacionals en ciuitats com Whashigton, Los Angeles, Chicago o Atlanta, i conèixer universitats de tot el món.
El 2013 va ser distingida per l’Associació Catalana de Comptabilitat i Òmnium Cultural amb el Premi al Docent o investigador, per publicar estudis i materials de comptabilitat i direcció d’empreses en llengua catalana.
L’any passat va rebre un reconeixement de gran prestigi, el títol de Membre d’Honor del Consell Europeu de Doctores i Doctors Honoris Causa. A més, l’escola de negocis ESSERP, on imparteix classes, va atorgar-li la Medalla al Mèrit Professional.