L’empresa Knobloch Strings, amb seu a Santa Pau, rep el Premi a la Millor Iniciativa Empresarial 2016

L’empresa Knobloch Strings, que fabrica i distribueix cordes per a guitarra a tot el món, ha rebut el Premi a la Millor Iniciativa Empresarial 2016 en el marc dels Premis Garrotxí de l’Any, que s’entreguen aquest divendres a la nit a Olot.

Les cordes de guitarra Knobloch Strings viatgen des la Garrotxa a tot el món i són reconegudes per la seva alta qualitat. Es fabriquen a Santa Pau, però els seus orígens els trobem a Munic, Alemanya. De fet, porten el nom del músic txec que les va crear als anys 70, Jiri Knobloch.
El seu llegat el continua el guitarrista Gilles Baudu, que va conèixer la família Knobloch durant la seva etapa al Conservatori del Liceu de Barcelona i en va agafar el relleu. Al costat d’Alba Gorina, van traslladar l’empresa a Santa Pau, en plena Zona Volcànica de la Garrotxa.
Cada dia produeixen entre 500 i 800 cordes per a guitarra clàssica, en un procés de fabricació que és secret.
Alguns dels músics, luthiers i conservatoris més prestigiosos del món escullen les Knobloch Strings per la seva elegant sonoritat, que amplifica el so de la guitarra.
Actualment aquestes cordes es distribueixen a països dels cinc continents com, per exemple, la Xina, Mèxic, Grècia, Estats Units o Indonèsia, i volen seguir creixent, ampliant la gamma de cordes per a professionals i fent-ne per a altres instruments.

x