El pediatre Joan Cros i Pujol rep el Premi a la Trajectòria Personal dels Premis Garrotxí de l’Any

El pediatre Joan Cros i Pujol ha rebut el Premi a la Trajectòria Personal en el marc dels Premis Garrotxí de l’Any, que s’entreguen aquesta nit a Olot.

Dues generacions d’olotins han passat per la consulta del doctor Joan Cros i Pujol. Nascut el 1944 a la família de Can Joanic, a les Preses, la seva vocació pel món de la salut li ve de ben jove. Als 14 anys comença com aprenent a la farmàcia Vayreda d’Olot i és precisament en Jordi Vayreda una de les persones que més l’ajuda en aquest camí.
Abans d’anar a la universitat, fa el curs d’Assistent Tècnic Sanitari. Uns anys més tard es llicencia en Medecina per la Universitat Autònoma de Barcelona i s’especialitza en Pediatria a la Clínica Infantil de l’Hospital de la Vall d’Hebron.
Durant la seva etapa com a estudiant, Joan Cros viu a la residència de l’Escola Pia de Sant Antoni, on col·labora activament en tot el que té a veure amb la salut de la gent que hi resideix.
L’any 1980 torna a la Garrotxa. Aconsegueix plaça al Centre d’Atenció Primària d’Olot i, tot i que al principi té alguns dubtes, hi exerceix de pediatre durant 32 anys. El 2012 es retira de la sanitat pública però decidiex continuar exercint la professió des de la seva consulta, fins a dia d’avui.
La seva trajectòria professional i mèdica va ser reconeguda l’any passat amb el premi Bonastruc ça Porta del Col·legi de Metges de Girona.