El conseller de Territori, Josep Rull, avança que abans de l’agost anunciaran els terminis per a la variant

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, va ser a Olot en el marc de la gala dels Premis Garrotxí de l’Any. Després d’atorgar el Premi Garrotxí de l’Any a Maria Pilar Curós, va aprofitar l’ocasió per assegurar que abans que acabi l’estiu la conselleria visitarà la comarca per posar sobre la taula els terminis de construcció de la variant d’Olot.

Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat, va parlar de la variant d’Olot en el seu discurs posterior a l’entrega del màxim guardó dels Premis Garrotxí de l’Any 2016, després que l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, li reclamés l’acceleració de la variant en el discurs tot just començar la gala dels premis. El conseller va comparar la Garrotxa amb un sistema informàtic; va parlar de la Garrotxa com el ‘software’ (programari), és a dir el talent, l’enginy, l’empresa i la gent; “Nosaltres hem d’aportar-hi el ‘hardware’ (maquinari), que vol dir bones infraestructures. Rull va dir que “és evident que a l’any 2017 no té cap sentit que no hi hagi la variant d’Olot. No hi ha en aquests moments a Catalunya cap altra situació de coll d’ampolla com el Vial Sant Jordi, i per tant, com a govern estem molt interpel·lats a resoldreu”.

El conseller va assegurar que abans de l’agost vindran a la Garrotxa a donar terminis i certeses. “El president Puigdemont se sent directament interpel·lat per fer aquesta actuació”. Amb tot, la gala dels Premis Garrotxí de l’Any 2016 a banda de guardonar aquelles persones i institucions més rellevants de la comarca, també va servir per fer un petit pas més cap a la consecució de la variant d’Olot.

x