Ramon Maria Calderé deixa la banqueta de la Unió Esportiva Olot

L’entrenador de la Unió Esportiva Olot no seguirà al capdavant de la nau garrotxina després d’una temporada en la qual s’han aconseguit tots els objectius marcats: guanyar el títol de Tercera i aconseguir l’ascens a Segona Divisió B.

La Unió Esportiva Olot i Ramon Maria Calderé se separen. El tècnic tarragoní no renovarà el seu contracte amb el conjunt garrotxí després d’assolir el títol de 3a Divisió i l’ascens a 2a Divisió B davant l’Sporting de Gijón B. El de Vila-rodona sempre ha destacat per anar de cara i en les últimes rodes de premsa ja es podia entreveure que no continuaria al capdavant de l’Olot. L’entrenador, que deixa una gran petjada a la Garrotxa, buscarà nous reptes professionals lluny d’Olot i el club li ha respectat la decisió, malgrat la primera idea era la de donar continuïtat a un projecte que s’havia establert com a guanyador. Calderé ha destacat sempre pel seu caràcter fort, tot i que a Olot s’ha moderat, com ell mateix ha explicat en diverses ocasions, i ha demostrat ser un motivador nat. Des d’un bon principi les seves idees i la seva forma de ser va connectar amb Olot, on ha demostrat ser un entrenador a l’alçada de la categoria de bronze i de plata del futbol estatal. El tècnic deixa el conjunt olotí amb un record de 24 victòries en 38 partits de lliga, amb només 8 empats i 6 derrotes. Va aconseguir 80 punts que li van servir per assolir el campionat i jugar un playoff d’ascens en el qual va guanyar el primer partit i va empatar el segon, aconseguint un ascens històric, un any després de baixar de categoria.