La colla olotina ‘Els Emmaskarats’ guanya el primer premi de comparses no inèdites del Carroussel de Palafrugell

La Garrotxa ha tornat a lluir aquest cap de setmana al Carroussel Costa Brava de les Festes de Primavera de Palafrugell. La colla ‘Els Emmaskarats’ d’Olot s’han endut el primer premi en la categoria de comparses no inèdites. Un cop més el seu particular ‘Somni africà’ ha convençut al jurat. Entre els participants procedents de la Garrotxa també hi havia la penya carnavalesca Els Titots, agermanats des de fa molts anys amb Palafrugell, o els Gínjols d’en Bas.

Els Emmaskarats d’Olot segueixen arrasant a les rues. Aquesta vegada ha estat a Palafrugell, al Carnaval dels carnavals. El ‘Somni Africà’ va aterrar de nou amb molta força i va enamorar a Palafrugell, no només al jurat sinó també al públic assistent que va aplaudir llargament l’actuació. La colla olotina segueix recollint premis allà on es desplaça. Va guanyar un primer als carnavals d’Olot i Sant Feliu de Guíxols i el tercer a Platja d’Aro. La colla ha crescut ràpidament durant els últims anys tant en nombre de components com en palmarès. Actualment és un dels grups de referència als carnavals de la demarcació de Girona.
A l’apartat de carrosses no inèdites, en el que han pres part nou carrosses, els guanyadors són la colla Amics del Malta, de Ripoll, amb la carprossa ‘Steam Malt’.
De la seva banda la colla Garnatxa de Palafrugell va guanyar el primer premi en la categoria de carrosses inèdites i el Trofeu Honorífic Carnaval de Carnavals, amb la carrossa ‘Malefici gòtic’. Aquest any unes 25.000 persones han participat al Carroussel amb una desfilada que s’ha allargat al voltant de quatre hores i que ha servit per posar el punt i final a les 55enes festes de Primavera de Palafrugell.