El Ministeri de Foment habilitarà un pas per a vianants al pont de la riera de Riudaura

Molts veïns de Sant Joan les Fonts i la Vall de Bianya han deixat de passar a peu el pont de la riera de Riudaura, tot i que l’han estat travessant d’aquesta manera tota la vida. Foment va prohibir aquesta pràctica des que va arranjar les tanques de protecció del pont. Els infractors s’exposen a sancions. Els ajuntaments s’han posat en contacte amb els tècnics del ministeri, que hi habilitaran un pas per a vianants.

Fa poc la Bernadette va ser sancionada per travessar a peu el pont de la riera de Riudaura. La sanció la va sorprendre, donat que hi havia passat tota la vida. Cada dia l’havia estat travessant a peu per arribar a la feina. La riera de Riudaura separa els municipis de la Vall de Bianya i Sant Joan les Fonts. És utilitzat pels veïns de la Roureda que volen anar a Bianya o pels bianyencs que volen travessar fins a la Canya. Quan Foment va arranjar les tanques del pont, ara fa dos anys, va adonar-se que el pas a peu per la carretera resultava perillós i va prohibir-lo. Des de va ser sancionada, la Bernadette va en cotxe a la feina, però altres veïns que no tenen carnet han de travessar pel costat del riu o de la via verda. Des dels ajuntaments, s’assegura que s’ha parlat amb el Ministeri, que ja hi ha portat tècnics i han estudiat les possibilitats d’instal·lar-hi un pas per a vianants.

El pas per a vianants sobre el pont del Riudaura està contemplat entre el seguit de mesures d’arranjament proposades per Foment a la N-260. Tot i així, el ministeri intentarà implantar-lo tan bon punt compti amb una partida pressupostària. Els dos ajuntaments tenen previst habilitar-hi a partir de llavors els accessos pertinents per arribar fins al pont.

Notícies relacionades:
– Foment avança en l’acord que ha de permetre a la Generalitat executar tota la variant d’Olot
– El Govern cerca finançament diferit per a l’execució de les variants i ampliarà els recursos de la gestió dels espais naturals
– Foment es dóna un mes per respondre la proposta de l’Ajuntament d’Olot sobre solucions de la variant a l’Hostal del Sol i a l’enllaç amb la Canya

x