Les proves pilot per millorar la recollida selectiva començaran la segona quinzena de juny

Aquest setmana s’inicia la segona campanya informativa de les proves pilot per millorar la recollida selectiva de residus a la Garrotxa, unes proves que duraran sis mesos a quatre nuclis poblacionals de la comarca, amb l’objectiu de valorar si es poden traslladar a la resta del territori.

Des d’aquesta setmana, un equip d’informadors visita casa per casa als ciutadans residents als quatre nuclis garrotxins on es posaran a prova quatre nous sistemes de recollida selectiva. Aquest equip es mantindrà a disposició d’aquests veïns per donar resposta a les seves consultes. Després d’informar a les famílies, a mitjans de juny començarà la distribució dels materials que necessiten per realitzar la recollida de deixalles. Els diferents sistemes de recollida entraran en funcionament durant la segona quinzena de juny. La previsió és que primer comencin a funcionar els sistemes de recollida de Les Olletes de la Vall d’en Bas i a la Roureda de Sant Joan les Fonts, per seguidament instaurar els sistemes d’Argelaguer i els barris de Can Blanc, Can Jofre i Can Potxa de Santa Pau, que necessiten contenidors especials. En tots els casos, cada setmana els ciutadans comptaran amb dues bosses d’escombraries de 30 litres de capacitat per a la fracció resta i tres bosses de 30 litres de capacitat per als envasos lleugers. En el cas del model porta a porta, els veïns obtindran, a més, un cubell airejat i tres bosses a la setmana d’entre 10 i 15 litres de capacitat per a la matèria orgànica. La durada prevista de la prova pilot serà de sis mesos, després dels quals, el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa analitzarà els resultats obtinguts, i valorarà el trasllat d’aquests sistemes a la resta del territori. L’objectiu és aproximar-se als objectius de recollida selectiva marcats al Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya. La Garrotxa destaca com la segona comarca del territori de Girona amb una percentatge més alt de recollida selectiva neta i bruta, que s’acosta al 35%. En recollida selectiva d’envasos, es troba en la primera posició, amb un 17,42%. Tot i així, és necessari continuar millorant aquests percentatges per assolir els objectius. El Consell Comarcal vol millorar les polítiques de reciclatge a través de la construcció de la planta de triatge comarcal i una major conscienciació ciutadana a l’hora de reciclar.

Notícies relacionades:
– El Consell Comarcal de la Garrotxa ja disposa del finançament per posar en marxa quatre proves pilot de recollida selectiva
-La Garrotxa supera la mitjana catalana en la recollida selectiva de residus
-L’Agència de Residus de Catalunya vol que la taxa d’escombraries s’apliqui en funció dels residus que es generen

x