Lluís Guinó és el nou president de la Comissió de Justícia del Parlament

El diputat i alcalde de Besalú Lluís Guinó és l’aposta de JuntspelSí per presidir la Comissió de Justícia del Parlament de Catalunya. Substitueix Germà Gordó, que ha decidit deixar el grup parlamentari després que se li hagi obert una investigació pel cas 3%.

L’alcalde de Besalú i diputat Lluís Guinó ha estat proposat per Junts pel Sí per presidir la Comissió de Justícia del Parlament de Catalunya. Fonts parlamentàries van explicar que el grup va comunicar la seva intenció ahir, a la reunió de la Mesa del Parlament i la Junta de Portaveus. Lluís Guinó és membre de la comissió de Justícia des del gener de l’any passat. Substitueix Germà Gordó, que ha deixat el seu càrrec i el grup parlamentari de Junts pel Sí després de saber que està essent investigant pel cas 3%. La investigació intenta aclarir si l’antiga Convergència va finançar-se amb fons irregulars. Lluís Guinó, nascut a Besalú el 1969, és alcalde del municipi garrotxí des del 1995 i diputat des del 2010. Entre els seus càrrecs parlamentaris, destaca la vicepresidència de la mesa de la Comissió d’Estudi de Mesures de Lluita contra la Corrupció per la Regeneració Democràtica. És portaveu de Junts pel Sí a les comissions de Matèries Secretes o Reservades i d’Interior. És també membre de les comissions de Governació i de Territori, així com de la Comissió d’Investigació sobre l’Operació Catalunya i la d’Investigació sobre les Actuacions del Govern per Preparar la Secessió de Catalunya de la Resta d’Espanya.

Notícies relacionades:
– Lluís Guinó seguirà formant part de la comissió executiva del PDECat

x