La continuïtat del carril bici al carrer Marià Jolis Pellicer d’Olot requereix el trasplantament d’un plataner al mas Els Closells

Els operaris han trasplantat avui el plataner del mas Els Closells d’Olot, de més de 13 tones de pes, uns metres a l’interior de la finca, per permetre la continuïtat del carril bici al carrer Marià Jolis Pellicer. Amb aquesta actuació finalitzen els treballs sobre els arbres en aquest punt de la ciutat.

Les actuacions als arbres del mas Els Closells, de propietat municipal, van començar dimarts quan, a més de retirar el mur i la portalada de la finca, es van talar un avet i una picea que es consideraven de poc valor mediambiental. El plataner del mas, però, era una altra qüestió. Tècnics del Consorci de Medi Ambient calculen que podria acostar-se al segle de vida, i l’Ajuntament d’Olot ha decidit trasplantar-lo. El consistori admet que no és la millor època de l’any per efectuar aquesta acció, però el moment dels treballs ha primat. Esperen que el fet de trasplantar-lo al mateix indret li sigui propici.

El trasplantament del plataner és l’última actuació que quedava per fer per tal permetre la continuïtat del carril bici al carrer Marià Jolis Pellicer. La mimosa que es troba al fons del terreny no caldrà moure-la de lloc. L’Ajuntament pensa que el fet que s’hagi retirat el plataner del seu costat pot condicionar un creixement més favorable.

Notícies relacionades:
– La junta de govern local d’Olot aprova l’avantprojecte de bicicarril de les fonts de Sant Roc al pont de Can Russet