Dotze obres garrotxines opten als premis d’arquitectura de la demarcació gironina del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya

Aquest proper divendres 9 de juny s’entreguen els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona 2017, a la capital de la demarcació. En total hi ha 43 projectes finalistes a les diferents categories, amb una presència destacada d’intervencions garrotxines: opten al guardó 12 obres ubicades a Olot, les Preses i Santa Pau.

Es celebren 20 anys dels Premis d’Arquitectura de les Comarques Gironines. Aquest reconeixement, organitzat pel Col•legi d’Arquitectes de Catalunya de la demarcació, es donarà a conèixer divendres amb un acte a la sala Rafael Masó, a partir de dos quarts de vuit del vespre. Enguany s’hi han presentat 91 obres, de les quals s’han escollit 43 finalistes. La Garrotxa mostra un bon nivell de treball, perquè de tots els seleccionats hi ha 12 projectes que opten al guardó final.

En aquests 20 anys, de les 600 obres finalistes 86 eren de la Garrotxa. En aquesta edició dels premis, destaca la introducció d’una nova categoria: la Més10, destinada a premiar el comportament d’una obra al llarg de la seva vida útil amb més d’una dècada d’existència; en aquest apartat hi participa la restauració de les grederes del volcà Croscat. A més, els ciutadans podran votar els seus projectes preferits a l’exposició dels 91 treballs presentats en aquesta edició. Entre les diferents categories, destaquen els treballs efímers de la comarca: sis dels nou projectes que opten al premi han tingut lloc a Olot, gràcies als festivals que s’hi duen a terme com Lluèrnia o la Mostra de Pessebres.

Notícies relacionades:
– L’arquitecte Clara Riera presenta la instal·lació efímera ‘Sota una col’ a la plaça de l’Arxiu d’Olot en el marc del Festival Lluèrnia