Riudaura ja té definides la ubicació i la tipologia de la seva futura depuradora

Riudaura segueix treballant per tenir depuradora: l’Ajuntament ja té definides la tipologia d’equipament que ha de disposar per sanejar les aigües del municipi, i ha decidit mantenir la ubicació plantejada per l’anterior equip de govern. La construcció l’assumirà l’Agència Catalana de l’Aigüa, i s’espera que el projecte s’estigui redactant abans de finalitzar la legislatura.

L’únic municipi garrotxí que encara no aboca les seves aigües en una depuradora pel seu tractament és Riudaura. El poble fa anys que reclama la construcció d’una depuradora, i l’actual equip de govern encapçalat per David Jané va heretar ara fa dos anys un projecte inicial d’instal·lació d’una depuradora de l’anterior ajuntament. En aquesta legislatura, el consistori ja ha treballat tots els aspectes per redactar el projecte, definint un equipament de biodisc; així mateix, manté l’emplaçament escollit per l’equip de govern d’Eulàlia Massana; també ha definit qui assumirà el finançament, a càrrec de l’Agència Catalana de l’Aigua, que es recupera d’una difícil situació econòmica i ara afirma que pot fer-se càrrec del seu pagament. L’Ajuntament de Riudaura treballa amb el Consorci de Salut Pública i Medi Ambient de la Garrotxa, el SIGMA; perquè la depuradora sigui una realitat el més aviat possible: de moment, el projecte definitiu es començarà a redactar a partir d’ara, i s’espera que al final de legislatura es pugui posar data definitiva per la seva obertura.