Turisme Garrotxa projecta el model de turisme sostenible público-privat al cicle d’activitats del 20è aniversari a Barcelona

Turisme Garrotxa està celebrant el 20è aniversari de l’associació amb un cicle d’activitats que pretenen acostar els sentits de la comarca des del Palau Moja de Barcelona. L’entitat público-privada, que ja compta amb 220 associats, està donant a conèixer la seva activitat de la mà d’ambaixadors de luxe. El primer dia van parlar de gastronomia, de la mà de la xef Fina Puigdevall i el gastrònom Pep Nogué.

Una conversa sobre la gastronomia de la Garrotxa des de l’experiència, pronunciada per la xef Fina Puigdevall i el gastrònom Pep Nogué, i un tast de productes del restaurant Les Cols d’Olot, amb dues estrelles Michelin, adreçat als assistents a la conferència, anomenada ‘Dels volcans a les estrelles’. Aquestes han estat les activitats que han començat el cicle celebrat al Palau Moja de Barcelona amb motiu dels 20 anys de Turisme Garrotxa. Durant aquests dies no només es parla de cuina, sinó també de tursiem esportiu, inclusiu i sostenible.

Turisme Garrotxa va ser creada el 1996 pel Consell Comarcal, l’Associació d’Hostalatge i el Parc Natural. Actualment la formen 220 associats públics i privats, amb una clara aposta per la preservació del medi ambient que els va portar a treballar amb un codi de gestió sostenible quan encara no era directiva europea, i va portar el Parc Natural a ser el primer de l’Estat espanyol a aconseguir la Carta Europea de Turisme Sostenible. El model de Turisme Garrotxa és perseguit per diverses ciutats, i entre elles, Barcelona. Les activitats al Palau Moja de Barcelona acaben avui, amb una conferència sobre responsabilitat social a càrrec del fundador de la Fageda, Cristóbal Colón.

Notícies relacionades:
– Turisme Garrotxa celebra el seus 20 anys amb jornades gastronòmiques i culturals a Barcelona