La CUP Olot considera irresponsable i partidista el rebuig de l’equip de govern a la moció per la detecció preventiva d’infrahabitatges

La CUP considera irresponsable i partidista la negativa de l’equip de govern d’Olot a la moció que van presentar per la detecció preventiva d’infrahabitatges. La Candidatura d’Unitat Popular assegura que seguirà treballant en la millora de l’habitatge. Per al proper dimecres, 14 de juny, han convocat una conferència a l’entorn del Nucli Antic d’Olot en la qual participarà l’arquitecta i activista política Itziar González.

Segons la CUP, l’Ajuntament d’Olot té detectats 60 casos d’infrahabitatge a la ciutat. La Candidatura d’Unitat Popular ha assegurat que el protocol sobre habitatge que existeix des del 2006 té caràcter reactiu, no preventiu. El grup creu que una detecció preventiva d’infrahabitatges és necessària per actuar a temps davant possibles incidents. Creu que el rebuig de la seva moció pels vots en contra dels grups del govern ha estat un rebuig partidista. L’equip de govern ha convidat a la CUP a portar la seva demanda a la Taula d’Habitatge. El grup de l’oposició creu que seria una bona via si resultés funcional. Considera, però, que no funciona com li pertocaria, perquè, segons assegura, hi ha desacord en els criteris entre l’Oficina Local d’Habiatge i el Consorci d’Acció Social.

La Candidatura d’Unitat Popular assegura que seguirà treballant en la millora de l’habitatge. Per al proper dimecres, 14 de juny, han convocat una conferència a l’entorn del Nucli Antic d’Olot. Tindrà lloc a les 8 del vespre a la Sala d’Actes de l’Escola d’Art d’Olot. Hi participarà l’advocat Pablo Feu, expert en dret urbanístic i en eines ontra el moobbing immobiliari, així com l’arquitecta i activista política Itziar González, ex-regidora del districte Ciutat Vella de Barcelona.

La CUP remarca que l’acte, en què participaran altres personalitats que tenen o han tingut responsabilitat en l’àmbit urbanístic i polítiques d’habitatge, no va en contra del procés participatiu per al Pla de Millora del Nucli Antic,. sinó que vol sumar-se a la reflexió a l’entorn del barri.