Les troballes arqueològiques a l’illa de Cal Tronc de Besalú endarrereixen les obres

El Projecte per a la millora i la urbanització del pati d’illa de Can Cambó i Cal Tronc a Besalú s’ha vist obligat a ampliar els terminis de finalització. El motiu són les troballes arqueològiques que es van trobar a l’espai: dos esquelets i una estructura industrial. En declaracions al programa Alcalde Respon d’Olot Televisió l’alcalde de Besalú, Lluís Guinó va parlar de l’estat de les obres.

Els terminis de les obres al centre històric de Besalú són sovint susceptibles de ser ampliats. És el cas del projecte de millora de l’illa de Cal Tronc que ha hagut d’endarrerir els treballs per la descoberta de dos esquelets i un espai industrial. Fa gairebé dos mesos que diversos arqueòlegs hi estan treballant, per determinar si les troballes tenen valor històric o simplement s’han de documentar.

Fins ara s’ha pogut determinar que les restes del molí oscil·len entre el segle XVI i el XIX. El Departament de Cultura en coordinació amb els tècnics especialistes seran els encarregats de determinar el valor de les restes arqueològiques.

Les obres no estan aturades però si que s’estan retardant força. Segons l’Ajuntament, si les previsions de finalització del projecte de millora de l’Illa de Cal Tronc apuntaven al setembre, ara l’estimació d’acabament és propera a principis del 2018.