Les Planes ajudarà als propietaris afectats pel turisme a tancar els seus terrenys amb la recaptació de les multes als visitants

El turisme a Les Planes d’Hostoles creix al voltant dels seus gorgs. Davant l’afluència massiva de visitants, l’Ajuntament obrirà d’aquí a dues setmanes un ajut per construir tancats a aquelles propietats privades afectades pel pas dels turistes. La subvenció es finança amb els diners recaptats de les multes als vehicles mal aparcats.

El Molí dels Murris és un dels gorgs més visitats de Les Planes d’Hostoles. En els darrers temps les piscines naturals de les rieres del municipi han anat guanyant popularitat, i això ha comportat que el nombre de visitants creixi any rere any. Però l’arribada de turistes també ha provocat la invasió de propietats privades. Per aquest motiu l’Ajuntament obrirà d’aquí a dues setmanes una subvenció per a poder tancar aquests espais particulars.

Els ajuts s’han pogut crear després que l’any passat l’Ajuntament es decidís a multar aquells vehicles que aparcaven malament al voltant dels gorgs. Gràcies al que es va recaptar durant el 2016, s’han pogut habilitar aparcaments i crear nous itineraris per accedir-hi, i s’espera que enguany aquests ingressos augmentin. En sis setmanes, l’any passat es van recaptar 15.000 euros, i enguany ja superen els 7.500.

Les subvencions per tancar les propietats privades afectades pel turisme cobreixen un 50% del total de l’actuació, fins a un màxim de 1.500 euros per veí. Les Planes ha destinat 5.000 euros a aquest pla, però no descarta tornar a obrir una línia d’ajut si té demanda.

Notícies relacionades:
– Els Bombers demanen als banyistes que prenguin precaucions abans de banyar-se a les gorgues